"Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz." /Les Brown/

Csillagkulcsok

Csillagkulcsok

Egy sodródó farönk vagy egy új Ferrari ?

2016. július 12. - Nagy Rajmi

Manapság az emberek nagy része csak úgy van. Nincs semmi célja, sodródik az árral és azt hiszi, hogy minden véletlen történik vele és ez ellen nem tud semmit sem tenni. Sok mindenkinél lehet látni, hogy leragadnak egy szinten. Például azon a szinten marad valaki, hogy megélhetéséért dolgozzon, (mellesleg utálja is, amit csinál). A következő cikkemben leírom Neked, hogy miként tűzhetsz ki és tudhasd, hogy igazi céljaid vannak !setting-personal-goals.jpg

A legtöbb ember általában rendelkezik valamiféle céllal, már ha ezeket annak lehet mondani. Csak sajnos nincs elég motivációjuk ahhoz, hogy tegyenek is érte. Szeretnének "sok pénzt, boldogságot, sikert, egészséget, boldog párkapcsolatot, tudást", de ezeket csak hajtogatják, nem tesznek értük. Ezért másnap ugyanúgy bemennek a sz@r munkahelyükre, aztán egy gyorsétteremben ebédelnek, majd meglátogatják a szeretőjüket, utána, amikor hazaérnek leülnek a tv elé és szennyezik a tudatukat különböző műsorokkal (híradók, valóságshow-k, akciófilmek,stb.). Ez egy elég szélsőséges példa volt, vagy mégsem ?  Az imént említettek általános célok, ezért nem is mozgatják meg úgy az embert, hogy kitartásra bírjon. Az igazi céltól égető vágyat érzel, akarást, és ha minden nap a szemed előtt tartod, akkor annak megfelelően cselekszel és végül Tiéd a csillagok kulcsa! (Természetesen vannak olyan dolgok, amik vissza tudják húzni az ember lelkesedését. Legyen szó emberekről, rossz beidegződésektől, negatív eseménytől, vagy bármitől.)

A csillagok

tumblr_o9cjj6mdcm1rv1prao1_1280.jpg

Hogyan kezdj neki ? Az első lépés megtételéhez tudnod kell, hogy mit akarsz, mert ha csak úgy lépkedsz, lépkedsz, akkor azt fogod érezni, hogy nem haladsz előre. Emiatt  azt ajánlom, hogy írj egy Csillagéletet! 
Mi az a Csillagélet ? A Csillagélet azt jelenti, hogy van egy képed arról, hogy milyen lenne számodra a tökéletes valóság. De hívhatod áloméletnek, életcélnak, vagy ahogyan szeretnéd !
Miben segít ez Neked ? Abban, hogy tudod majd, hogy mit akarsz elérni. Emellett programozod az elméd a vágyott dologra.

Csillagélet leírása pár lépésben:

1. Vegyél magadhoz papírt és írószert vagy valami elektronos eszközt, amibe tudsz írni !
2. Vonulj egy nyugodt helyre, ahol a csak Te és a gondolataid vannak és nem zavarhat meg senki ! (A szobádba, a természetbe, egy nyugodt parkba, akár egy kisebb kávézóba vagy oda, ahova jó emlékek kötnek !)
3. Végezz egy kis relaxációt ! (Csukd be a szemed, vegyél pár mély lélegzetet, majd gondolj valami szépre vagy hallgasd a hangokat, ha kint vagy a természetben, vagy figyelj csak a légzésedre vagy érezz hálát, amiért mindened megvan az élethez, ami sokaknak nincs. Pl.: víz, étel, ház, szülők, egészség, szerelem, könyvek, ruha, különböző tárgyak, pénz, bármi !)
4. Ezzel a pozitív lendülettel pedig kezd el leírni az álmaid életét ! (Minél részletesebb, annál jobb és itt nincsenek határok, szóval bármit leírhatsz, hol, mikor, kivel, mennyi, mettől-meddig, miért, bármit ! Emellett írd jelen időben !)
5. Akkor leszel kész, ha csak úgy elmosolyodsz rajta és erővel tölt el, ha olvasod ! (Persze, utána is bővítheted még.)
+1. Ha kedvet kaptál ehhez, több témában is részletezheted a Csillagéletedet ! (Szerelem, emberek segítése, vállalkozások, család, életstílus, stb.)

Én ilyesmiket szoktam csinálni (nem saját):
13734728_1096814597049568_231944166_n.jpg

Gondolkozz a csillagok méretével, mert elérheted őket !

Az űrhajó

9999_origi.jpgHa már tudod, hogy mely csillagokhoz szeretnél eljutni, még nem lesz elég, mert szükséged lesz egy járműre, pontosabban egy űrhajóra. Először a beszállás, aztán a felszállás, utána a Nemzetközi Űrállomás, majd kisebb-nagyobb léptekkel, de eléred a csillagokat ! (Csak bele ne fuss a gonosz űrlényekbe...) 
A hasonlatokat félretéve -egy kicsit csak- a Te esetedben az űrhajó a kisebb célokat jelenti, amikkel tudod mérni az előrehaladásod. Először napokban, utána hetekben, majd hónapokban és aztán években is ! Mivel egy űrhajót akarsz építeni, ezért szükséged lesz egy tervre !

Űrhajó-terv:
1.Építs egy vázat ! = Legyen konkrét célod !
(Részletekbe menően gondold ki és írd le, hogy mit akarsz elérni.)
2.Végy egy hajtóművet ! = Legyen reális a célod !
(Ha el tudod hinni, meg tudod valósítani. /tartja a mondás/)
3.Rakd fel a karosszéria többi elemét ! = Lásd el őket határidővel !
4.Helyezd be a merőműszereket  ! = Mérd őket, hogy mennyire haladtál velük !
(Csinálhatsz kipipálásokat, napi/heti/havi kimutatásokat, hogy miket értél el és egyéb statisztikákat.)
5.Készítsd el az útiterved ! = Legyen egy célmegvalósítási terved ! (Először az első szintet, majd a másodikat és így tovább.)
6.. Fesd le a tájat ! = Rajzold le, fesd le, nézz róla videókat/képeket ! (Ezáltal sokkal könnyebben beépül az elmédbe.)
+1. Élvezd az utazást, mielőtt még elindulnál ! = Érezd át, hogy miket fogsz elérni ! (Sokkal nagyobb lendületet fog adni, ha mindig emlékezteted magad, hogy milyen élet vár Rád!)

A példák bolygója

Tegyük fel, hogy szeretnél egy szép házat.
Rossz példa: Szeretnék egy szép házat !
Jó példa: 2016 decemberében beköltözök a II. kerületi, kertes, új építésű, 3 szobás, krém színű, házamba ! 
Egy példaterv: Mindennap ingatlanok után kutatás-->Kedvező hitelek után való nézés vagy új munkahely keresés-->Megtakarítások (vagy megnyered a lottót és kész) 

Vagy mondjuk író akarsz lenni.
Rossz példa: Író szeretnék lenni !
Jó példa: 2016 novemberére 20 cikkemet publikáltam, 130 ezer összmegtekintésem van és bele kezdek az első könyvembe !
Egy példaterv:
Mindennap olvasás-->Blogba kezdés-->Rajongói oldal-->Rajongói csoport-->Kisebb könyvek neten való átadása-->Rendes könyv írása

Ilyen egyszerű !

A kulcs

Mind mindenhez, ehhez is önfegyelem, magabiztosság, szenvedély, önbizalom, nyugodtság, kitartás, na és persze pár kudarc kell, hogy elérd az áhított életedet. Ezen nincs mit ragoznom szerintem, szóval sok sikert kívánok Neked ! Hiszek Benned !

Te döntesz, hogy melyiket választod !

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagkulcsok.blog.hu/api/trackback/id/tr778868474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

funfor234 2016.08.10. 01:31:05

nem is tudom elolvasod e ezeket a kommenteket. vegig olvastam a blogod. az osszes bejegyzest. nem vagy ugyetlen. de amiket irsz mar olvastam es szerintem masok olvastak mastol. ha egyaltalan olvasnak. ha ilyen konkretan megvannak a celjaid azok nem jok. mert van az a mondas hogy ember tervez isten vegez. semmi sem allando minden valtozik koruloted. meg azt se tudod megmondani hogy holnap mit fogsz reggelizni. igy evekre tizedekre elore megmondani hogy mi lesz veled ez kicsit tobb es bonyolultabb mint az ilyen vonzastorveny meg mint az univerzum hatalmas ereje. szep hogy ezeket eltervezed es szurkolok hogy sikeruljon. De ne feled TE csak az elet reszese vagy iranyitoja SOSE lehetsz. ezek a gondolataid meg csak magok evek kellenek hogy kikelljenek es viragok legyenek. meg csak 16-17 eves lehetsz a szovegkornyezetbol itelve. de mar olyan meglatasaid vannak amik komoly filozofiai kerdeseket is magukba foglalnak. de a valaszokat megprobalod megadni rajuk. pedig tudasod meg nem biztos hogy keszen all ra. a tobbi kommentert meg bocsi neha tenyleg eleg nagy szennyeket irsz. meg igy bucsulag ket kerdesem lenne: ha te egy ilyen onfennttarto faluban akarsz elni veganul es sajat termelessel meg patakbol nyert vizze akkor miert akarsz 3 autot es 2 motort amik megjobban szennyeznek a kornyezetet hiszen 1liter benzin elegetesehez 14 liter levego kell. mikor az 5 tagu csaladodnak egy kocsi eleg lenne es igy nem folytatna pazarlo eletmodot mert csak annyit hasznalna amennyi neki pont eleg. tehat azzal mar megszegted volna a onfentarto falu alapszabalyat: csak annyit vegyel el ami neked kell. a fotozashoz sok sikert. ja es ezt az egeszet tudtad elore ha ilyen jok a jovobeli terveid?
biztos nem emlekszel ram mert nem figyeltel
udv jamesmoriarty

Nagy Rajmi 2016.08.10. 09:13:47

@funfor234: Kedves funfor234 !
Elismerem, amikről írok több helyen is megtalálható, de még így is nagyon kevés emberhez jutnak el ezek az információk, ezért gondoltam kifejtem erről is a véleményem. (Szóval ez csak VÉLEMÉNY !) Arról, hogy Te és én mit gondolunk a világra az saját dolgunk, abba fölösleges lenne belekötni, hiszen ebből mindig is lesznek nézeteltérések.
Amit az önfenntartó faluról olvashattál az egy általam írt fiktív történet, nem az, amit el akarok érni. (Oda is van írva, hogy nem saját.) Emellett ez az egész nem azt a célt szolgálja, hogy: "Húú, most leírom, hogy milyen életem lesz és olyan is lesz!" Nem, hiszen az ember mindig változik, így a tervei is. Ennek az célja, hogy képben legyünk abban, hogy milyen irányba szeretnénk vinni az életünket és nem az van, hogy: "Sodródok az árral, oszt' jó van." Aztán ezekre szépen lehet építeni a rövid távú céljainkat, amikkel ilyen nagyságokat is el tudunk érni. (Persze ez még mindig csak az én véleményem, csak gondoltam részletesebben leírom.)
További szép napot !:)
süti beállítások módosítása